Covid-19 SOLUTIONS

In aceasta perioada complet diferita pentru noi toti, ne-am gandit sa dezvoltam produse care va pot ajuta sa evaluati mai usor zona de risc a partenerilor dumneavoastra. Mai jos puteti vedea produsele si imbunatatirile pe care le-am conceput pentru a face fata noilor provocari disponibile in rapoartele ICAP sau separat.

INDEX DE INDUSTRIE COVID-19: O evaluare pe scara 1-5 a tuturor codurilor CAEN din Romania, in ce priveste impactul pe care il are criza COVID-19 asupra fiecarei industrii. Indicele de risc are un orizont de 12 luni si exprima aprecierea actuala cu privire la efectele masurilor de blocare si suspendare impuse activitatii economice, ca urmare a pandemiei COVID-19 pentru fiecare sector de activitate, luand in calcul probabilitatea de redresare. Scenariul de baza include ridicarea treptata a masurilor de suspendare / intrerupere la sfarsitul lunii mai 2020, cu restabilirea lenta a activitatii economice incepand cu luna iunie.

INDEX DE COMPANIE COVID-19: Rezultatele evaluarii sunt prezentate pe o scara de valori de la 0 la 100, unde cu 0 sunt notate companiile care au cea mai mare probabilitate de neplata, iar cu 100 cele cu cea mai mica probabilitate de neplata. Indexul indica evaluarea bonitatii ajustate a companiilor pentru urmatoarele 12 luni, declansata de pandemia Covid-19 si de catre efectele masurilor de blocare si suspendare impuse activitatii economice pentru fiecare companie evaluata. Acesta imbina evaluarile existente privind bonitatea companiilor prin scoringul ICAP si prin INDEXUL DE INDUSTRIE COVID-19, o evaluare a impactului asupra sectorului de activitate, care prezinta gravitatea impactului si potentialul industriei de recuperare. 

IMM INVEST: Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 sa isi asigure lichiditatile pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru. Puteti vedea daca firma investigata a aplicat foarte usor cu toate informatiile necesare.

Certificatul CSU: Certificatul de situatie de urgenta este documentul care se utilizeaza in relatiile cu institutiile publice, pentru obtinerea unor facilitati sau masuri de sprijin, ori in relatiile comerciale, in conditiile legii. Companiile, a caror activitate este afectata in contextul pandemiei SARS–CoV-2, au putut solicita eliberarea unui certificat CSU pe toata perioada starii de Urgenta in functie de cat de afectate au fost de masurile impuse.
– TIP 1 (ALBASTRU) – pentru intreruperea totala sau partiala a activitatii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritatile publice competente, potrivit legii, in perioada starii de urgenta decretate (afectati de Ordonantele Militare)
– TIP 2 (GALBEN) – pentru inregistrarea unei diminuari a incasarilor sau veniturilor in luna martie 2020, cu un procent de minim 25% fata de media incasarilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.Cookies Settings