Despre noi

Despre noi

ICAP Romania face parte din grupul de companii ICAP, care ofera servicii B2B prin intermediul celor 16 companii cu sucursale in Romania, Grecia, Bulgaria, Cipru si Serbia.

Fondul SEEF al Global Finance, cea mai mare companie de actiuni private din sud-estul Europei, a devenit actionar majoritar incepand cu 2007, in timp ce Coface, unul dintre cei mai mari furnizori de asigurari de credit si informatii despre afaceri, este actionarul minoritar.

In prezent, cei peste 1.000 de angajati ICAP ofera servicii de inalta calitate partenerilor noștri.

Ca principal furnizor de informatii despre afaceri pentru decizii de creditare, marketing si achizitii în zona balcanilor, ICAP pune la dispozitia clientilor o gama larga de analize de afaceri, pentru a face fata fiecarei noi provocari. ICAP a dezvoltat solutii moderne și complexe pentru Credit Risk, Rating, Compliance, Marketing si Sales, cu ajutorul experientei vaste a analistilor nostri , a noilor tehnologii si prin utilizarea informatiilor din cea mai mare baza de date de afaceri din sud-estul Europei, cea a ICAP.

 

In plus, prin parteneriatul exclusivist cu Dun & Bradstreet, ICAP ofera acces la informatii despre 300 de milioane de companii din peste 190 de tari.

Calitatea ridicata a serviciilor oferite de grupul de companii ICAP este certificata din Noiembrie 2000 cu Certificatul de Garantie a Calitatii ISO 9001.  Procesul de re-evaluare are loc anual, conform noului model ISO 9001:2000. Institutia emitenta a certificatului este TUV Austria, organizatie recunoscută internaţional.

Viziunea noastra este sa fim cel mai de succes grup de servicii de afaceri din sud-estul Europei.

1964-1969

Un grup de antreprenori greci si straini formeaza ICAP HELLAS Ltd. Primul Director Financiar grecesc este publicat. Departamentul de Business Information isi incepe activitatea.

2007-2008

Fondul SEEF al Global Finance devine actionar majoritar, achizitioneaza Cycle si deschide puncte de lucru in Bulgaria, România si Serbia. ICAP este recunoscut de Banca Nationala a Greciei ca Institutie Externa de Evaluare a Creditului (ECAI)

2009-2010

ICAP isi extinde operatiunile in Cipru, fondeaza Cycle Bulgaria, incepe un parteneriat strategic cu Google, Hogan & Cut-e Assessments si achizitioneaza Huthwaite in Grecia. Mai mult decat atat, ratingul ICAP este acreditat de Banca Centrala Europeana.

2011-2012

ICAP este certificat de Autoritatea Europeana a Valorilor Mobiliare si Pietelor - ESMA ca agentie de rating de credit (CRA), devine membru al retelei mondiale Dun & Bradstreet si incepe colaborarea cu NorthgateArinso si Kenexa.

2016

Parteneriatul exclusiv intre ICAP si Dun&Bradstreet se extinde in Cipru.

Cookies Settings