Pagina principala english|
Compania  |  Ştiri - Comunicate  |  Locaţii  |  Conferinte  |  Newsletter  |  Carieră
 
Servicii
Credit Risk Services
Prezentare Generală
Business Information
Rating ICAP
ICAP Trade Exchange
Business Analysis
Soluţii de Marketing
People Solutions
Managementul Creanţelor
Consultanţă în Management
ICAP Trade Exchange
Printeaza    Trimite e-mail

Deschideti formularul Trade Exchange.

Ce este ICAP Trade Exchange?

Programul ICAP Trade Exchange este singura retea de partajare a informatiilor de credit din Romania, care combina experienta si credibilitatea ICAP in domeniile riscului de creditare si bazelor de date despre companii cu know-how-ul si expertiza Dun & Bradstreet (D&B). Ca lider mondial in domeniul informatiilor de afaceri, D&B a lansat si opereaza programe similare in 40 de tari.

Programul ICAP Trade Exchange se bazeaza pe experienta si cunostintele la nivel mondial ale D&B, dar este implementat exclusiv de ICAP Group, luand in considerare legislatia si conditiile particulare ale pietei romanesti.

Obiectivul Programului ICAP Trade Exchange este de a contribui la calitatea creditului comercial, la actiuni proactive in cazurile de insolventa si la imbunatatirea fluxului de numerar al companiilor.

In acelasi timp, ICAP Trade Exchange sprijina companiile in gestionarea soldurilor creditoare, permite masurarea cu acuratete crescuta a riscului de creditare, si imbunatateste metodele aplicate in managementul riscului.

Click aici pentru a vedea un model de raport

Cum functioneaza ICAP Trade Exchange?

ICAP Group a dezvoltat si gestioneaza o baza de date in care sunt colectate informatiile de credit comercial ale companiilor membre ICAP Trade Exchange.

Aceste informatii sunt procesate, agregate si livrate partilor interesate sub forma rapoartelor cu informatii de afaceri.


Importanta informatiilor de credit in luarea deciziilor

La nivel mondial, 90% din companiile care ajung in situatia de faliment incep cu 15-20 de luni inainte sa aiba intarzieri la plata mult peste media sectorului din care fac parte, sau un comportament tranzactional fluctuant.

Informatiile despre comportamentul de plata in mediul comercial reprezinta unul dintre cele mai importante si dinamice criterii in estimarea probabilitatii de neincasare.

Mai mult decat atat, acest tip de informatii:

Constituie un element important in conceperea politicilor comerciale, deoarece datele despre comportamentul tranzactional reflecta cel mai recent instantaneu al profilului de credit al clientilor, in comparatie cu datele lor financiare. In plus, informatiile despre expunerea totala in piata ajuta la o estimare mai aproape de realitate a limitei de credit si a termenelor de plata.


De ce ar trebui sa devin Partener?

Ca partener al programului, veti avea acces la servicii exclusive prin care veti fi informat asupra profilului de credit al clientilor actuali si potentiali, in timp ce veti primi gratuit analize de portofoliu.

Mai exact, apartenenta la Programul Trade Exchange va va oferi instrumentele necesare pentru:
• A determina cu exactitate conditiile de creditare si limitele prevazute la clientii actuali si potentiali in functie de comportamentul de plata si expunerea de credit pe piata
• A afla intarzierile de plata ale clientilor, ceea ce va va permite sa actionati proactiv in cazurile de intrare in incapacitate de plata
•  A va concentra eforturile de colectare debite catre clientii cu risc ridicat si a reduce zilele de intarziere a platilor prin imbunatatirea fluxului de numerar
• A influenta in mod pozitiv comportamentul de plata al clientilor inconsecventi prin aplicarea pe facturi a logo-ului Programului, oferit membrilor
• A va recompensa clientii solvabili si a extinde colaborarea cu acestia.


Cum pot deveni Partener?

Procesul de participare consta in 3 pasi simpli:

Pasul 1: Contactati ICAP si semnati Acordul de Confidentialitate pentru aderarea la program

Pasul 2: In termen de 30 de zile de la semnarea Acordului, echipa ICAP de suport pentru Program va agrea, impreuna cu dvs., procesul de export si transmitere a datelor tranzactionale ale companiei dvs. catre ICAP.

Pasul 3: Transmiteti lunar catre ICAP fisierul de date cu informatii de credit ale companiei dvs, primind in acelasi timp acces la beneficii oferite exclusiv Partenerilor.

Obiectivul este ca timpul necesar echipei dvs sa exporte si sa transmita datele catre ICAP sa nu depaseasca o ora.


Cum este asigurata confidentialitatea datelor mele?

Programul ICAP Trade Exchange este guvernat de un acord strict de confidentialitate, care prevede securitatea, integritatea si non-divulgarea informatiilor comerciale, precum si a identitatii participantului la Program catre terte parti.

ICAP aplica reglementari stricte pentru operatiunile de colectare, procesare si diseminare a datelor cu care Partenerii contribuie la Program.
Implementarea acestor norme este supravegheata printr-un mecanism independent de audit in contextul procedurilor stricte pe care ICAP le-a adoptat pentru a proteja confidentialitatea si securitatea datelor partilor implicate.


Sunteti interesat de Programul Trade exchange?

Pentru informatii suplimentare despre Programul Trade Exchange, va rugam sa completati formularul de mai jos cu datele dvs de contact si o descriere, si in cel mai scurt timp veti fi contactat de un reprezentant ICAP pentru a va oferi detalii suplimentare cu privire la Program.

Deschideti formularul Trade Exchange.

Caută
Vizitaţi lumea informaţiilor de afaceri creată de ICAP, şi descoperiţi cum poate aceasta contribui la succesul afacerii dumneavoastră!
Global City Business Park
Soseaua Bucuresti-Nord, nr. 10, Cladirea O21, etaj 4
Voluntari, ILFOV - Romania
Tel: +40 21 206 24 60
E-mail: icap@icap.ro
 
Politica de Confidenţialitate  |  Broşuri  |  Harta Site
Designed & developed by EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved