Pagina principala english|
Compania  |  Ştiri - Comunicate  |  Locaţii  |  Conferinte  |  Newsletter  |  Carieră
 
Servicii
Credit Risk Services
Soluţii de Marketing
People Solutions
Managementul Creanţelor
Consultanţă în Management
27/7/2016
Imagine de ansamblu asupra companiilor cu acționariat britanic mai mare de 25% din România
Printeaza    Trimite e-mail

Au fost analizate 1.569 companii  active cu actionariat britanic de peste 25%.

Numarul de companii cu actionariat Britanic prezinta un trend crescator fata de anii trecuti, cresterea fiind evidenta si in valorile financiare raportate.

Incadrarea companiilor cu actionariat Britanic, pe dimensiune, pastreaza trendul pietei (90% fiind companii Micro si doar 0.4% companiile Mari).

Si pentru companiile cu actionariat britanic, la nivel geografic, toate Macroregiunile sunt dominate de companiile Micro si Mici.

64%  dintre companiile cu actionariat britanic sunt situate in Macroregiunea 3, Bucuresti-Ilfov fiind zona cu cea mai mare concentratie (1.006 companii).

17% dintre companiile cu actionariat Britanic fac parte din Sectorul Tranzactii Imobiliare iar 15% activeaza in sectorul Comert cu ridicata si cu amanuntul; Repararea autovehiculelor si motocicletelor. Urmatoarele implicari sunt in domeniul Activitati profesionale, stiintifice si tehnice si in Constructii, cu cate 13% si 11%,  aceste 4 domenii insumand 56% din numarul companiilor cu actionariat Britanic.

32% din totalul Cifrei de afaceri produsa de companiile cu actionariat britanic provine din INDUSTRIA PRELUCRATOARE. Companiile din INFORMATII SI COMUNICATII contribuie cu 19% la cifra de afaceri generata de companiile cu actionariat britanic, urmate de companiile din Comert cu ridicata si cu amanuntul; Repararea autovehiculelor si motocicletelor.

Companiile din Macroregiunea 3 au cea mai mare contributie la Cifra de afaceri totala a companiilor cu actionariat britanic, cu ~ 57%,  Macroregiunea 2 aducand cea mai mica contributie de doar 5%.


Profitabilitate

In ceea ce priveste profitabilitatea medie, companiile Mijlocii au inregistrat cele mai bune valori la Decembrie 2015, urmate de companiile mari, cu valori pozitive.

50% dintre companii au inregistrat Pierdere Operationala la Decembrie 2015.

Relatia cu clientii

La Dec 2015, companiile cu actionariat britanic, isi incasau creantele, in Medie, la 125 de zile.

Companiile mari au cea mai scazuta valoare a duratei de incasare a creantelor, semnificand capacitatea companiilor de a-si incasa creantele intr-un timp scurt.

Valoarea crescuta a indicatorului pentru companiile Micro reflecta posibile probleme in  controlul creditarii si in colectarea creantelor.


Relatia cu furnizorii

Companiile cu actionariat britanic isi platesc creditorii, in medie, intr-o perioada de 186 de zile, la dec 2015.

Pe baza valorilor medii, companiile mijlocii au obtinut cea mai buna performanta pentru acest indicator (125 zile).

Cele mai putin performante sunt companiile micro (avand o valoare medie de 561 zile), evidentiind dificultatea companiilor de a-si plati la timp datoriile / lipsa experientei de a negocia o perioada mai buna de plata.

Caută
Vizitaţi lumea informaţiilor de afaceri creată de ICAP, şi descoperiţi cum poate aceasta contribui la succesul afacerii dumneavoastră!
Global City Business Park
Soseaua Bucuresti-Nord, nr. 10, Cladirea O21, etaj 4
Voluntari, ILFOV - Romania
Tel: +40 21 206 24 60
E-mail: icap@icap.ro
 
Politica de Confidenţialitate  |  Broşuri  |  Harta Site
Designed & developed by EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved