Pagina principala english|
Compania  |  Ştiri - Comunicate  |  Locaţii  |  Conferinte  |  Newsletter  |  Carieră
 
Servicii
Credit Risk Services
Soluţii de Marketing
People Solutions
Managementul Creanţelor
Consultanţă în Management
27/7/2016
D&B aniverseaza 175 de ani
Printeaza    Trimite e-mail

Dun & Bradstreet (DNB) este cea mai importanta sursa de informatii de afaceri din lume si sarbatoreste in 2016 175 de ani de existenta.

Istoria D&B a inceput in 1841, cand un intreprinzator om de afaceri pe nume Lewis Tappan a pus bazele unei retele de corespondenti care functiona ca o sursa de informatii de afaceri de incredere, consistenta. Agentia sa numita Mercantile, cu sediul in New York, a fost una dinte primele organizatii create cu scopul de a oferi informatii de afaceri clientilor. 

Benjamin Douglas se alatura afacerii.
Pentru a favoriza expansiunea, în 1849 Tappan a cedat agenția lui Benjamin Douglass, un fost funcționar.

Foarte intereresant este ca printre corespondentii ce adunau informatii si care au continuat să isi creeze nume proprii au fost patru președinți americani: Abraham Lincoln, Ulysses S. Grant, Grover Cleveland și William McKinley.


Un competitor puternic – un nume nou.
In 1849, compania rivala John M. Bradstreet Company a fost infiintata in Cincinnati, Ohio. Doi ani mai tarziu, compania Bradstreet a facut populara folosirea ratingului de credit prin publicarea primei carti destre ratingul comercial. Rivalitatea dintre John M. Bradstreet Company si agentia lui Douglass a luat amploare cand SUA a intrat in secolul 20. În mod fundamental, acest lucru a avut efecte durabile asupra sortii celor două organizații.

In 1859, Douglass a cedat agentia cumnatului sau, Robert Graham Dun. Sub un nume nou, R.G. Dun & Company, Dun a continuat neincetat expansiunea.


O fuziune istorica
In timp ce America a intrat in anii 1930, efectele rivalitatii si deprecierea economica atat asupra R.G. Dun cat si a The Bradstreet Companies nu a mai putut fi ignorate. In 1933 cei doi competitori au fuzionat si au creat Dun & Bradstreet.

In 1963, introducerea sistemului universal de numerotare  - numarul D.U.N.S. – pentru a identifica numeric companiile in scopul prelucrarii datelor a ajutat la colectarea informatiilor de afaceri in era computerului.

Acum compania detine 250 milioane companii inregistrate … si creste in continuare in fiecare an

Caută
Vizitaţi lumea informaţiilor de afaceri creată de ICAP, şi descoperiţi cum poate aceasta contribui la succesul afacerii dumneavoastră!
Global City Business Park
Soseaua Bucuresti-Nord, nr. 10, Cladirea O21, etaj 4
Voluntari, ILFOV - Romania
Tel: +40 21 206 24 60
E-mail: icap@icap.ro
 
Politica cookie  |  Politica de Confidenţialitate  |  Broşuri  |  Harta Site
Designed & developed by EXUS | powered by eCentric Copyright © 2008-2018 ICAP GROUP. All rights reserved